Chock angst og depression

Home » Akupunktur » Chock angst og depression

Kan akupunktur virke på chock angst og depression ?

I akupunktur skelner man ikke mellem det psykiske og det fysiske.

Når dine organer er i balance har du det også godt psykisk. Har du en god dag, fungerer maven også bedre og du vil sove bedre om natten.

I den kinesiske medicin er der sammenhænge mellem organer og følelser.

Sorg sætter sig i brystkassen, og påvirker lungernes energi, sorg kan bidrage lunge sygdomme. Får du ikke bearbejdet din sorg, kan den sidde i lungerne i flere år !

Jeg har indimellem rygestops klienter, der sammen med nikotinen får udrenset deres lunge energi.   ( de kan godt begynde at græde )

Angst sætter sig i nyrerne, man kan blive så bange at man tisser i bukserne. Når man med klassisk kinesisk akupunktur styrker nyrerne forsvinder eller dæmpes angsten.

Depression, sætter sig i leveren, hvilket ofte mærkes ved træthed, trished, samt spændinger og smerter forskellige steder i kroppen. Ofte fortæller patienten om tryggen ved ribbenskurven, der hvor leveren ligger.

Depression kommer ikke ud af ingenting.

For at få en sygdom, har der været flere ubalancer af mindre art tidligere, der bliver til flere og flere indtil at kroppen ikke kan klare det mere.

Eksempel:

Julie får en depression efter at hendes moster dør. Julie mistede sin mor som 6 årig og husker det som et massivt sorg og savn. I teenager årene dør Julies bedste veninde i et trafik uheld, og herefter blev Julie syg i lungerne, havde svært ved at trække vejret. Nu da hendes moster også er død, kommer depressionen. Oftes ses det at 3. lignende traumaer udløser en sygdom såfremt at man ikke har fået berarbejdet det som de tidligere traumaer har gjort ved kroppen.  Det er her ikke tilstrækkeligt at lægge låg på sine følelser, det er som oftest nødvendigt at få en behandling der kan afhjælpe den ubevidste stress som nervestystemet har med efter chock der ofte både kan være fysisk og psykisk. Samtale terapi, letter meget, men man skal også huske at få hjulpet kroppen af med de spændinger og ubalancer der sætter sig fast i kroppen.

Behandling af depression

Når en kilient er deprimeret styrker vi leveren, da det er det organ i kroppen der har størst indvirkning på psyken. Den psykiske lever ubalance kan ikke måles i en blodprøve, da det er lever meridianen der er i ubalance.

I klinikken laver vi altid kinesisk diagnose før en behandling, denne behandles der udfra. Til depression vælger vi ofte at bruge øre- akupunktur  sammen med almindelig klassisk kinesisk akupunktur.

Vi tilbyder også homøopatisk behandling,mindfulness øvelser og kostvejledning der understøtter akupunktur behandlingen, samt inddrager jeg ofte elementer fra Meta kognitiv terapi, som jeg er ved at uddanne mig i.

Behandling mod angst

Vi har mange erfaringer med angst i klinikken, Som sygeplejerske har jeg arbejdet i psykiatien med angst patienter i nu 17 år ! Her har jeg også lavet forsknings projekt i akupunktur til patienter med angst.

Til angst patienterne, laver jeg igen den kinesiske diagnose som jeg behandler udfra, da den vil vise hvilke områder i kroppen der er mest belastede. Herudover laver jeg naturligvis også tungediagnose for at understøtte diagnosen.

Her bruges der også både punkter på kroppen samt ørerne.

Da jeg også er uddannet i kogntivterapi, kan behandlingerne suppleres med denne nyttige terapiform til angst. Jeg starter uddannelse i Metakognitiv terapi op i 2017 så vil nok  i denne periode også bruge dette en del i klinikken.

Herudover tilbyder jeg supplerende behandling med klassisk homøopati, der også er meget virksomt til angst patienter.

Eksempler:

En pige er meget eksamens angst og får behandling dagen før hun skal op til eksamen, hun får press nåle med til eksamen, og skriver dagen efter at hun bestod og ikke havde haft nogen angst.

En pige kommer til mig fra Grønland, hun er besvimet flere gange i flyveren, pga angst for at styrte ned. Vi taler om tankerne, får disse omstruktureret, hun får akupunktur og homøopati med til flyveturen, skriver til mig efterfølgende at alt gik godt på hjemturen.

Kvinde med OCD kommer i klinikken fortæller at hun ikke kan styre at hun vaskser fingre hele dagen. Det er blevet værrere efter at hun var udsat for massivt stress i en periode. Hun får klassisk akupunktur behandling og øre akupunktur, og fortæller allerede efter 1. behandling at hun ikke vasker fingre andet end som almindeligt.

Der gives som oftest 2-6 behandlinger mod angst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores klienter siger

default gravatar

Rygsmerter

Jeg startede hos Christina i oktober 2015. Jeg kunne ikke gå da jeg kom, men gik derfra uden smerter og uden stok. Jeg medbragte en 2 siders liste fyldt med de symptomer/ problemer jeg havde, efter bare 2 behandlinger var de fleste af symptomerne væk. Christina er rolig og meget professionel, hun skaber en åbenthed,

Arne S Madsen Stolpehuse jul. 6, 2016

Vores klienter siger

default gravatar

Migræne og hovedpine

Jeg startede hos Christina med migræne hovedpine i januar 2013, disse havde jeg døjet med i flere år. Efter 3 behandlinger begyndte den at aftage både min migræne hovedpine og min daglige hovedpine forsvandt helt. Efter at være stoppet hos Christina gik der et år, så kom der anfald igen, som forsvandt da jeg fik

Grethe Nielsen jul. 6, 2016

Udviklet af